Happietaria komt er weer aan

Op 5 februari 2007 zal in Leiden opnieuw een Happietaria worden geopend, dit keer in het pand van De Schuilplaats op Breestraat 48. EO-presentator Arie Boomsma zal Happietaria Leiden officieel openen, waarna de keuken open zal gaan. Tot en met 24 februari zullen professionele koks in samenwerking met studenten, allen vrijwilligers, heerlijke maaltijden serveren in Happietaria. Happietaria is een tijdelijk restaurant dat als doel heeft om geld in te zamelen voor ontwikkelingsprojecten en om mensen bewust te maken van de ontwikkelingsproblematiek in de wereld. Het wordt volledig gerund door studenten van de vier christelijke studentenverenigingen in Leiden, namelijk NSL, Ichthus, Panoplia en Gomarus.

Onder leiding van het Happietaria Management Team, bestaande uit vijf enthousiaste studenten, zullen vele studenten van de genoemde verenigingen zich inzetten voor dit project. De opbrengst van het project is bestemd voor Malawi en Bangladesh. Het is de vierde keer dat Happietaria in Leiden wordt opgezet. Twee jaar geleden heeft het Happietaria met groot succes gedraaid met een opbrengst van bijna 18.000 euro. De opbrengst was toen bestemd voor gehandicapte kinderen in Afghanistan.

Dit jaar zal de opbrengst van Happietaria Leiden, vermenigvuldigd met een factor 2,33 door Wilde Ganzen en het NCDO, bestemd zijn voor twee projecten. In Malawi wordt met het geld van Happietaria geprobeerd hongersnood te voorkomen door irrigatiesystemen en waterputten aan te leggen en boeren te trainen deze goed te gebruiken. In Bangladesh wordt door middel van waterputten en verspreiding van muskietennetten getracht ziektes te voorkomen. Happietaria zal van 5 februari tot en met 24 februari geopend zijn en is op vrijdag en zondag gesloten. Op dit moment zijn de ontwikkelingen in volle gang. Het pand wordt opgeknapt, de menu’s worden samengesteld, koks worden gezocht en er is een sponsorcommissie druk bezig met fondsenwerving. Happietaria kan 100 gasten per avond ontvangen, maar het wordt aangeraden vooraf te reserveren. Meer informatie over Happietaria is te vinden op www.happietarialeiden.nl

Leiden happietaria schuilplaats


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×