Busreizigers de dupe van RGL

In een persbericht van de ChristenUnie geeft raadslid Janine Clement aan, dat de RGL de kwaliteit van het busvervoer in Leiden ernstig zal laten dalen. Ook Connexxion ontkent dit niet. Het raadslid concludeert dat Leidenaars die afhankelijk zijn van de bus flink benadeeld zullen worden, wanneer de RGL daadwerkelijk door Leiden gaat rijden. Wie met de bus wil reizen, moet rekening houden met omleidingen, minder buslijnen, langere busroutes, het wegvallen van de populaire bushalte aan de Breestraat en dus langere reistijden.

De inwoners van Leiden Zuidwest en de Stevenshof verliezen bovendien de directe verbinding met het centrum. De bewoners van Zoeterwoude-Rijndijk en Rijnsburg verliezen zelfs hun hele openbaarvervoersverbinding met Leiden, aldus het raadslid. Daarnaast kan de ChristenUnie zich niet goed vinden in het standpunt van Connexxion dat alle buslijnen naast een halte bij Leiden CS, minstens één halte in het centrum van Leiden moeten hebben, hoewel het er nu minstens drie zijn. Bovendien bevinden de toekomstige centrumhaltes zich uitsluitend in de St. Jorissteeg en de Pelikaanstraat. Tenslotte meent de ChristenUnie dat de verkeerssituatie op de 2e Binnenvestgracht zeer onveilig zal zijn, als daar naast de RGL ook fietsen en bussen zullen rijden in beide richtingen. Op www.leiden.christenunie.nl  is uitgebreidere informatie te vinden over het standpunt van de ChristenUnie.

Leiden RijnGouwelijn


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×