Proef met koopzondagen start morgen

Vanaf morgen is een deel van de winkels in de Leidse binnenstad voor een proefperiode van negen maanden elke zondag open. Centrummanager Robert Strijk laat weten dat in ieder geval 26 (vaak grotere) winkels een de proef meedoen. “Deze winkels geloven in de onomkeerbare trend dat hun klanten willen winkelen op zondag. Zij zien het succes in andere steden en geloven dat Leiden als toeristische regiostad op deze manier een deel van haar detailhandelsomzet terug kan halen die zij in de afgelopen jaren is kwijtgeraakt,” aldus Strijk. Dat niet alle winkels opengaan vindt Strijk logisch: “De ervaring in andere steden leert dat ook daar niet vanaf het begin alle winkels zijn opengegaan, maar dat dit een proces was waarbij sommige ondernemers de kat uit de boom keken”.

Tegenstanders van de extra koopzondagen vinden dat de klant al voldoende koopmomenten heeft. Ze denken dat de omzet met de extra zondagen slechts verdeeld wordt en niet zal toenemen. Ook zijn ze bang voor het effect dat een wekelijkse koopzondag zal hebben voor de zelfstandige, vaak gespecialiseerde, ondernemer.

De initiatiefnemers van de proef, verenigt in de afdeling Leiden van de Raad Nederlandse Detailhandel, willen de wekelijkse koopzondag in januari 2008 evalueren en bespreken met de andere ondernemers in de binnenstad. Op basis van het werkelijke succes wordt dan besloten of men doorgaat met de wekelijkse koopzondag.

Leiden Koopzondag


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×