Slechte Band maakt nieuw 3 oktoberlied

De Slechte Band uit Leiden heeft een nieuwe Leids lied over 3 oktober gemaakt. Op de melodie van de kerstkraker ‘Merry christmas everybody’ van Slade bezingen de heren het ontzet van Leiden. Het liedje heet ‘Het is weer 3 oktober! (iedereen is in de stad)’, maar ernaar luisteren kan nog niet. Pas bij voldoende vraag wordt het lied opgenomen en uitgebracht op single. dat gebeurt dan voorafgaand aan Leidens Ontzet 2008. De Slechte Band presenteert het lied tijdens haar optreden op 3 oktober (van 19.00 tot 22.00 uur) in Four Reasons aan de Lange Mare.

Als reden voor het nieuwe lied geven de Leidse zangers dat de glans van het aloude ‘3 oktober’ van Rubberen Robbie wel een beetje is verdwenen. Het Leidse volkslied ‘Leiden Stad van mijn hart’ wordt volgens hen alleen door mensen van boven de veertig gezongen.

Leiden 3 Oktober 2007


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×