Trekvaartplein wacht al weken op rehabilitatie

De bewoners van het Trekvaartplein wachten nog steeds op rehabilitatie in het Leidsch Dagblad. Daarin deed burgemeester Lenferink in februari 2006 harde uitspraken over het woonwagencentrum. Zo zou het een vrijplaats zijn waar van alles gebeurde dat verboden was. Uit onderzoek bleek daarna dat het allemaal wel meeviel. Anderhalf jaar later worden de bewoners van het Trekvaartplein echter nog steeds aangesproken op hun vermeende wangedrag. Er is rehabilitatie beloofd, maar die is tot nu toe uitgebleven.

Burgemeester Lenferink stelde in het Leidsch Dagblad van 3 februari 2006 het volgende: ‘De huidige situatie op het Trekvaartplein heeft kenmerken van een vrijplaats. Op een relatief klein gebied gebeuren op grote schaal zaken die niet door de beugel kunnen. Sommige bewoners betalen ten onrechte geen belasting, anderen krijgen een uitkering terwijl ze daar geen recht op hebben, weer anderen hebben huurachterstanden, enzovoorts’.

In een emotionele bijeenkomst op 26 september vertelden bewoners nog steeds last te hebben van deze aanval. ‘Onze kinderen worden op school en op de sportclub hierop aangesproken. Jullie zijn die mensen die geen huur en geen belasting betalen, zeggen ze dan. Maar dat is helemaal niet waar.’ Marian Schneider, lid van het bestuur van Trekvaartplein, vertelt dat de woorden van de burgemeester veel schade hebben aangericht.

Op vrijdag 5 oktober is burgemeester Lenferink naar het Trekvaartplein gekomen om opnieuw het gesprek aan te gaan. Daarbij heeft hij eerherstel beloofd aan de bewoners. Die eisen een artikel in het Leidsch Dagblad. “Daarin zijn we zwart gemaakt en we willen dat de burgemeester het daarin ook weer goed maakt”.

De burgemeester zou afgelopen dinsdag in een persconferentie toelichten wat de bedoelingen zijn van de gemeente, maar doordat de SP uit het college stapte, was daar geen tijd voor. Daar hebben de bewoners wel begrip voor. ‘Maar nu wachten we af of de burgemeester zich dinsdag aan zijn woord houdt”.

Leiden Trekvaartplein


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×