Van links naar rechts de onderhandelaars van de VVD (Paul Laudy), de PvdA (Hennie Keereweer), het CDA (Jan-Jaap de Haan) en GroenLinks (Rianne Becht). In het midden informateur Douwe Breimer. (Foto: Chris de Waard).

Leiden krijgt brede coalitie

De nieuwe coalitie bestaat zoals verwacht uit het CDA, de PvdA, de VVD en GroenLinks. Dat is zojuist tijdens een persconferentie op het stadhuis bekend gemaakt. Over het grootste struikelblok, de RijnGouweLijn, is een compromis gesloten. Het nieuwe college gaat een vergelijkend onderzoek laten uitvoeren naar het Breestraat- en het Hooigracht/Langegracht tracé. Voor 31-12-2008 moet de Leidse gemeenteraad dan een definitieve keuze maken. Als beide tracé’s even goed uit de bus komen, kiest de nieuwe coalitie voor de Hooigracht/Langegracht. Het bussenplan voor dat tracé is definitief van de baan.

Het complete informatie-advies staat hier: lees rapport informateurs.

Integraal audioverslag van de persconferentie van vanmorgen: Luister hier.

 

De komende weken gaan de vier partijen met elkaar onderhandelen over een nieuw college-programma. Pas daarna worden de wethouderskandidaten bekend gemaakt. De onderhandelingen zullen worden begeleid door twee formateurs. Omdat de huidige informateurs, Prof. dr. D.D. Breimer en Drs. M. Schultz Van Haegen – Maas Geesteranus, hebben laten weten niet beschikbaar te zijn, hebben de partijen twee oud-politici uit Leiden gevraagd. Oud-fractievoorzitter Gerard van Hees van GroenLinks neemt de taak op zich samen met oud-fractievoorzitter Olav Welling van D66.

Leiden coalitie2007


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×