Bod van twee miljoen op Joods Weeshuis

Mw. A. Pijpers en Partners uit Haarlem hebben bij de gemeente een schriftelijk bod van 2.000.000,- euro uitgebracht op het voormalige Joods Weeshuis aan de Roodenburgerstraat in Leiden. “Het pand is prachtig, alhoewel nu ernstig verwaarloosd. Ook de ligging in de wijk is gunstig te noemen. Wij herkennen en erkennen het pand als Joods Cultureel Erfgoed,” aldus de brief van Pijpers aan het college. “Het lijkt ons uit respect naar de Joodse gemeenschap van Nederland mooi, goed en nodig om een ruimte in het pand te reserveren en in te richten als eerbetoon naar de Joodse weeskinderen en hun begeleiders die tijdens de oorlog hier weggevoerd zijn”. Pijpers cs willen het pand ombouwen tot (senioren)woningen.

Als de gemeente op het bod ingaat, stellen Pijpers en Partners nog eens een bedrag van 200.000,- euro beschikbaar ten behoeve van het ondersteunen en behandelen van verslaafden in de meest brede zin des woords. Het college mag dan zelf bepalen op welke manier dat geld precies wordt ingezet.

Advertentie

Leiden joodsweeshuis


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×