Dodenherdenking bij de Naald

Op zondagmiddag 4 mei vindt bij monument de Naald in de Kooi, de jaarlijkse Dodenherdenking plaats. De organisatie is in handen van woningcorporatie de Sleutels van Zijl en Vliet en Jong K&G zorgt voor sfeervolle muziek. Om 17.15 start er vanuit de Baptistenkerk aan de Driftstraat een stille tocht naar het herdenkingsmonument op de hoek van de Parkstraat en de Atjehstraat. Daar zal directeur-bestuurder van de woningcorporatie Marjo Visser, de herdenkingsplechtigheid openen.

Na de toespraak van wethouder Pieter van Woensel en eventuele anderen, kunnen belangstellenden bloemen en kranzen neerleggen. De kinderen van Basisschool de Viersprong dragen gedichten voor en de namen die op de Naald staan, worden voorgelezen. Nadat een trompetist de Last Post geblazen heeft, is er 2 minuten stilte en wordt de plechtigheid gesloten. Belangstellenden kunnen morgen tussen 14.00 en 16.00 uur bloemen afgeven bij de Baptistenkerk.

Leiden Dodenherdenking


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×