Dodenherdenking bij de Naald

3

Op zondagmiddag 4 mei vindt bij monument de Naald in de Kooi, de jaarlijkse Dodenherdenking plaats. De organisatie is in handen van woningcorporatie de Sleutels van Zijl en Vliet en Jong K&G zorgt voor sfeervolle muziek. Om 17.15 start er vanuit de Baptistenkerk aan de Driftstraat een stille tocht naar het herdenkingsmonument op de hoek van de Parkstraat en de Atjehstraat. Daar zal directeur-bestuurder van de woningcorporatie Marjo Visser, de herdenkingsplechtigheid openen.

Na de toespraak van wethouder Pieter van Woensel en eventuele anderen, kunnen belangstellenden bloemen en kranzen neerleggen. De kinderen van Basisschool de Viersprong dragen gedichten voor en de namen die op de Naald staan, worden voorgelezen. Nadat een trompetist de Last Post geblazen heeft, is er 2 minuten stilte en wordt de plechtigheid gesloten. Belangstellenden kunnen morgen tussen 14.00 en 16.00 uur bloemen afgeven bij de Baptistenkerk.

Delen

3 reacties

 1. En zolang de mensdom ook nu nog hedendaags maar oorlog blijft voeren om geloof en macht zijn wij genoodzaakt elke dag steeds weer meer slachtoffers te herdenken , de teller van de tijd(klok) is niet stil te zetten wel de teller van hen die wij herdenken maar helaas blijft door tellen met nieuwe slachtoffers

  Waneer gaan mensen beseffen dat een mens niet kan overleven als hij zijn medemens dood maakt en langzamerhand de evolutie van zijn eigen menszijn vernietigd.

  Ik hoop ook dat deze dodenherdening in het teken staat voor iedereen van welk land of nationalitiet dan ook , om alle slochtoffer over de hele wereld te herdenken die ooit hun leven en nu nog steeds hun leven geven voor vrijheid en vrede.

 2. Zowel wethouder Pieter van Woensel als Pieter Ouwenhand van de Sleutels van Zijl en Vliet noemden, tijdens de Dodenherdenking in De Kooi, alle dapperen die vandaag de dag nog sneuvelen voor het verkrijgen van hun vrijheid of de veiligheid. Ook onder onze eigen mensen gebeurt dat nog steeds.

  Hoe zo: “Nie wieder”?

  Overigens, mijn complimenten voor De Sleutels van Zijl en Vliet dat de plaquette met de 13 namen toch op tijd gereed was. Echter het protocol van deze herdenking moet toch echt eens be- of herschreven worden.

   

Over de auteur

Je bent nu offline