Leidse SP opent condoleanceregister

“Na het negeren van de referendumuitslag over de RijnGouweLijn (RGL) door het college van PvdA, VVD, CDA en GroenLinks, willen deze coalitiepartijen ook dat er geen inspraak meer mogelijk is over de nieuwste plannen over de RGL,” zo laat de SP vandaag weten. Volgens de SP is dat een stap die lijnrecht tegen de democratie in gaat: “Het is ongelofelijk dat deze partijen zó met de wensen van de Leidenaren omgaan,” zegt Julian van der Kraats, SP-raadslid. “Het komt de betrouwbaarheid van een overheid niet ten goede en is een aanslag op de democratie. Daarom openen we symbolisch een condoleanceregister voor de Leidse democratie.”

Aanstaande donderdag besluit de gemeenteraad over de RGL. Voorafgaand aan het debat zal er ook op de publieke tribune een condoleanceregister worden ingericht. “We willen Leidenaren de gelegenheid geven hun steun te betuigen aan de Leidse democratie,” aldus Van der Kraats. Ook ‘raadsleden die de democratie wél respecteren’ worden door de SP uitgenodigd om te tekenen. “We moeten alles in het werk stellen om de democratie weer tot leven te wekken.”

Leiden RijnGouwelijn


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×