Zes weken werkzaamheden aan Zijlbrug

De Zijlbrug is binnenkort een aantal weken het toneel van onderhoudswerkzaamheden. Van begin augustus tot half september wordt het gevaarte flink onder handen genomen. De asfaltlaag wordt vervangen, het fietspad en de trottoirs worden opnieuw aangelegd en de voeg in het midden van de brug wordt vernieuwd. Verder zal gewerkt worden aan de schade die verstopte putten hebben veroorzaakt aan de betonconstructie.

De eerste drie weken van augustus is de rijbaan van Leiden richting Leiderdorp aan de beurt. De drie daarop volgende weken wordt onderhoud verricht aan de rijbaan van Leiderdorp naar Leiden. Op die manier blijft er dus steeds één rijbaan open voor het verkeer. Automobilisten wordt verzocht zoveel mogelijk voor andere routes te kiezen, zodat de hulpdiensten en het openbaar vervoer niet te veel oponthoud krijgen. Het is niet uitgesloten dat de brug tijdens enkele weekenden helemaal wordt afgesloten. In dat geval worden automobilisten en openbaar vervoer omgeleid. Omdat het fietspad en het trottoir de eerste drie weken van augustus niet bruikbaar zijn, vaart er een gratis pontje voor fietsers en voetgangers. Dit pontje zal ook varen als de brug tijdens de weekenden eventueel afgesloten is. De pont vaart niet volgens een dienstregeling en is toegankelijk. Ook de scheepvaart kan wat hinder ondervinden van de werkzaamheden. In overleg tussen de provincie, Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest is besloten de werkzaamheden aan de Zijlbrug niet tegelijk met de veranderingen aan de Willem de Zwijgerlaan plaats te laten vinden.

Advertentie

Leiden Nieuws Regio zijlbrug


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×