SP: "Werfpop moet open karakter houden"

Aanstaande zondag wordt voor de 27e keer het gratis festival Werfpop worden gehouden. Dit jaar zal het festivalterrein in de Leidse Hout voor het eerst worden afgezet met hekken. Aan de ingang zullen alle bezoekers worden gecontroleerd, omdat glas en blik het terrein niet op mogen. De SP heeft naar aanleiding hiervan een serie vragen gesteld aan het College van B en W. De partij is bang dat het open karakter van Werfpop wordt geschaad door deze maatregelen. Raadslid Eva de Bakker vindt het logisch dat de organisatie wil voorkomen dat mensen of dieren in een stuk glas gaan staan, maar oppert dat meer afvalbakken ook een optie zijn. “Het terrein rondom afzetten met hekken gaat vrij ver,” aldus De Bakker: “Dat had ook een lint kunnen zijn.”

De SP gaat zondag poolshoogte nemen om te zien wat voor uitwerking de hekken hebben op het gratis festival. De Bakker: “Het zou zonde zijn als minderbedeelde festivalbezoekers afhankelijk zijn van drinken wat ze alleen op het terrein kunnen kopen. Dat gaat in tegen het vrije en open karakter wat dit festival al jaren kenmerkt.”

Advertentie

Leiden Werfpop


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×