Spectaculaire attracties worden steeds belangerijker op de kermis. (Archieffoto: Chris de Waard).

3 Oktoberkermis groter en spectaculairder dan ooit

De kermis wordt komende 3 oktoberviering niet alleen groter, maar ook spectaculairder dan ooit. Niet alleen is het kermisterrein groter dan andere jaren, ook de indeling verandert flink om plaats te maken voor een aantal nieuwe attracties waarvan ‘Around the World’ zonder de twijfel de meest spectaculaire is. Leiden heeft niet de primeur met deze superzweefmolen van 55 meter hoog, maar op veel kermissen heeft de nieuwe attractie nog niet gestaan. Vanwege de omvang kan dat ook niet, veel kermisterreinen zijn niet groot genoeg en het opbouwen is al een attractie op zich. Met speciaal gebouwde opleggers wordt het gevaarte in het holst van de nacht aangevoerd. Kermisattracties worden de laatste jaren steeds groter, sneller en hoger. Om op die ontwikkeling in te spelen zoekt de 3 October Vereeniging naar uitbreidingsmogelijkheden. Welke dat zijn moet de komende tijd duidelijk worden.

Andere nieuwkomers op de Leidse kermis zijn dit jaar een nóg hogere Booster; de Booster Maxx die ook meer dan 50 meter hoog is. Ook de wildwaterbaan River Rafting met draaiende gondels was niet eerder te zien op de 3 oktoberkermis. Voor de kleintjes is Captain Hook’s Dream helemaal nieuw. Deze attractie met varende bootjes krijgt een plek bij molen de Valk.

Leiden 3 Oktober 2008


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×