In het Van der Werfpark showde burgemeester Lenferink uitgebreid zijn nieuwe ambtsketen. (Foto's: Chris de Waard).

3 Oktoberviering verloopt in uitbundige stemming

Op een enkele druppel na, bleef het vandaag vrijwel droog tijdens de viering van Leidens Ontzet. Goed nieuws voor alle deelnemers en bezoekers van de buitenactiviteiten die gisteren hun portie regen al wel hadden gehad. Vanmorgen was het rond 7.00 uur alweer zo druk rond het Stadhuisplein dat je bijna over de koppen kon lopen tijdens de Reveillle. Vervolgens ging de stoet via de Haarlemmerstraat en de Breestraat op weg naar de Koraalzang in het Van der Werfpark, waar burgemeester Lenferink trots zijn nieuwe ambtsketen aan de toegestroomde massa toonde.

In de Waag werd vervolgens de haring gekeurd. Dit keer was onder andere burgemeester Wienen van Katwijk te gast. Een haringspecialist bij uitstek. Wienen: “In Katwijk zeggen we altijd dat de Hollandse Nieuwe de beste haring is en meteen daarna die voor de Leidse 3 Oktoberviering.” Voorzitter Els van Eijck van Heslinga van de 3 October Vereeniging had een typerende kwalificatie voor het visje: “Er is geen beter glijmiddel.”

Tijdens de bijeenkomst in de Waag werden er ook nog een aantal mensen in het zonnetje gezet. De hoogste onderscheiding van de Commissie Uitreiking Haring & Wittebrood ging naar Rutger Veldhuijzen van Santen. Hij staat al 25 jaar klaar voor de vereniging. Els van Eijck van Heslinga spelde hem de zilveren haring op.

Leiden 3 Oktober 2008


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×