V.l.n.r. Burgemeester Lenferink, Tjeerd Haasbroek met baby en vrouw en uiterst rechts Els van Eijck Heslinga, de voorzitter van de 3 October Vereeniging. (Foto: Peter Schipper).

Koninklijke onderscheiding voor scheidend tambour-maître K&G

Tjeerd Haasbroek (47), scheidend tambour-maître van het seniorenkorps van K&G, is door de koningin benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau. In 1968 werd Haasbroek lid van K&G. Aanvankelijk koos hij voor de fluit, maar enkele jaren later stapte hij over naar de saxofoon, een instrument dat hij nog steeds bespeelt. Op 30 april 1988 begon zijn carrière als tambour-maître. Hij heeft in die functie honderden optredens geleid. Tjeerd Haasbroek heeft K&G naar diverse overwinningen bij het Wereld Muziek Concours in Kerkrade gevoerd.

Hij sloeg nagenoeg geen enkele repetitie over. Hij heeft zich tot een echte leider van het korps ontwikkeld die binnen en buiten de kringen van K&G grote reputatie geniet. Onder zijn leiding trad K&G op 17 juli 1989 op voor de Amerikaanse president George Bush sr. bij zijn bezoek aan Leiden evenals bij het bezoek van de Koninklijke Familie aan Leiden op Koninginnedag 2000.

Voor de allerlaatste keer leidde Tjeerd Haasbroek het korps afgelopen avond de Garenmarkt op met naast hem zijn opvolger Bas Verhaar. Voordat hij de leiding over het orkest kon overdragen, werd Tjeerd echter door de Leidse burgemeester toegesproken. Die vertelde hem dat de koningin had besloten om hem te benoemen tot Lid in de orde van Oranje Nassau. De bijbehorende versierselen werden door de burgemeester opgespeld. Na een staande ovatie van het Leidse publiek droeg Tjeerd zijn sjerp en zijn tamboermaîtrestok over aan zijn opvolger Bas Verhaar, die vervolgens met het korps afmarcheerde.

Advertentie

Leiden 3 Oktober 2008


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×