Provincie drukt aanleg RGL naar de kust door

De RijnGouwelijn wordt tot aan de kust doorgetrokken door Katwijk en Noordwijk. Dat heeft het bestuur van de provincie Zuid-Holland vandaag besloten. Gedeputeerde Staten hebben al eerder vastgesteld dat dit tracé het beste voor de reiziger is. De lijn volgt vanuit Leiden de N 206 en rijdt volgens het plan in Katwijk de Tramstraat op tot aan de boulevard. In Noordwijk rijdt de tram naar het Palaceplein. Noordwijk en Katwijk staan niet te springen en hadden de provincie gevraagd alternatieve tracés te onderzoeken. Dit extra onderzoek heeft niet tot echt andere resultaten geleid, meldt de provincie. “Nu is het tijd om een besluit te nemen. We praten al meer dan tien jaar over de RijnGouwelijn”, meldt Asje van Dijk, gedeputeerde voor verkeer en vervoer. “We gaan dat in samenwerking met Katwijk en Noordwijk oppakken.”

De gemeenteraden van beide kustplaatsen zijn tegen de tram, maar Van Dijk vindt dat er een groter regionaal belang mee is gediend, onder meer woningbouw. Tot 2020 komen er in de regio 22.000 woningen en bedrijventerreinen, waar hoogwaardig openbaar vervoer voor nodig is. Voor de RijnGouwelijn-West is vooralsnog ongeveer 180 miljoen euro uitgetrokken, maar er moet nog een inpassingsplan worden gemaakt.

Provinciale Staten nemen op 24 juni een besluit over het tracé.

Advertentie

Leiden Nieuws RijnGouwelijn


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×