Pinksterpicknick in Van der Werfpark

Op 1e Pinksterdag, zondag 31 mei, organiseert Peen en Ui een stadspicknick in het Van der Werfpark. Tussen 12.00 en 17.00 uur kan iedereen die zelf zijn lunch meeneemt, genieten van het in Japanse stijl versierde park. Burgemeester Lenferink opent het evenement door een haiku voor te dragen.Er worden allerlei activiteiten georganiseerd, waaronder diverse Japanse spelen, Japans bloemschikken, theater en massages. Ook trekt Dichter bij Jou langs de bezoekers om gedichten voor te dragen.

De picknick vindt plaats ter gelegenheid van het 400jarig bestaan van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Japan. Ook Leiden heeft een bijzondere band met Japan. Daarom vinden er op 31 mei allerlei activiteiten in de Sleutelstad plaats, waaronder een Japanse markt op het Rapenburg. Tussen deze markt en het Van der Werfpark varen watertaxi’s.

Cultuur Leiden stadspicknick


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×