Honderden mensen genoten afgelopen zondag van zon, muziek en hapjes en drankjes tijdens de eerste in een serie van drie culturele stickspicknicks in het Van der Werfpark. (Foto's/video's: Chris de Waard).

Stadspicknick: Feestje in Van der Werfpark

Supergezellig. Dat was in één woord de sfeer tijdens het eerste Picknick Festival in het Van der Werfpark. De hele middag lagen honderden mensen te luieren in het gras. Luisterend naar de muziek van The Stream en Lieve Bertha met uiteraard een al dan niet zelf meegebracht hapje en drankje.

Lieve Bertha vermaakte het publiek met luisterliedjes, waaronder het toepasselijke ‘Meisje in het gras’.

Op 10 en 24 augustus zijn de volgende twee edities van het culturele festival in het Van der Werfpark. Tijdens de laatste editie heeft de stadspicknick concurrentie. Dan wordt namelijk ook de eerste editie gehouden van het Wildernis Festival bij de Tuin van de Smid in Polderpark Cronesteyn.

Aan het begin van de picknick deelde wethouder Paul Laudy een speciaal plastic picknickkleedje uit. Die kleedjes werden de hele middag gratis uitgedeeld en konden na afloop worden gebruikt om het afval in een keer in op te bergen en weg te gooien. De Partij voor de Dieren heeft daar inmiddels vragen over gesteld aan het college.

Plastic kleedjes vergroten volgens de PvdD mogelijk juist de afvalberg. Bovendien kunnen ze in het water waaien. De partij wil dat de gemeente meer werk maakt van het voorkomen van afval in plaats van de reguleren van de afvalstromen.

Nog een beetje onwennig werden de picknickkleedjes als vuilniszak gebruikt. Maar waar laat je ze vervolgens?

Leiden stadspicknick


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×