CDA wil coffeeshop New Times direct sluiten

5

Als het aan het CDA in Leiden ligt, gaat de gemeente direct over tot sluiting van coffeeshop New Times in de Beschuitsteeg. Raadslid Abraham Flippo heeft dat namens zijn fractie geschreven aan het College van B&W. “Er dient nu direct handhavend opgetreden te worden en dat moet leiden tot de onmiddellijke beëindiging van de handel in softdrugs in genoemd pand,” aldus Flippo die er ook op wijst dat in het coalitieakkoord, waar ook het CDA voor tekende, is afgesproken om het aantal coffeeshops in Leiden terug te brengen van 12 naar 8.

De gemeente moet binnen zes weken een nieuw besluit nemen over de legalisering van de coffeeshop in de Beschuitsteeg.

Delen

5 reacties

 1. Consequentie op

  Zo, het CDA gaat handhaving nastreven. Een mooi doel. Gaat de partij dan ook eindelijk de regels handhaven op de Breestraat: geen auto’s, bussen die zich aan snelheidsregels houden? En gaat de partij er ook voor zorgen dat automobilisten bij een rood stoplicht ook werkelijk stoppen, of dat ten minste wordt opgetreden als zij dit niet doen?
  Regels zijn regels, toch?

 2. Ach ja, als je de overlast van deze tent neerlegt naast een normale kroeg, dan mag je bijna alle kroegen ook wel sluiten. Als het aan de nieuwe binnenstadbewoners ligt, gebeurt dit ook wel op den duur (of horen kroegen wel bij jullie romantische idee van een stad?).

  Alleen omdat er mag worden geblowd reageert het CDA zo. Nu hebben ze een regel gevonden waarop ze die tent kunnen verbieden, het klopt niet met het bestemmingsplan. Als die CDA en buurtbewoners even eerlijk zijn, zeggen ze gewoon dat het woord drugs ze helemaal krankzinnig en hyperactief maakt.

 3. toedeledokie op

  zo, en gaat het CDA er dan ook voor zrogen dat er geen heroineverstrekking komt, nu niet en nooit niet in het Joods Weeshuis? De Portomonee van de Ander wilde maar wat graag tonnen uittrekken om 25 verslaafden van gratis heroine te voorzien. Omat hun lekkere linkse college al snel vechtend over straat ging, ging dat achterlijke plan van tafel.

  Want CDA: als je softdrugs wilt verbieden, dan moet je de legale toediening van harddrugs natuurlijk ook niet toestaan.

 4. Abraham Flippo ( CDA ) op

  @ Toedeledoki,

  Zoals u wellicht nog weet hebben eind 2007 de SP en de CU het toenmalige College verlaten. Tijdens de daarna gevoerde coalitie-onderhandelingen is in december 2007 – mede na zeer sterk aandringen van het CDA daarop – besloten, dat er geen gratis heroïne vanuit het Joods Weeshuis verstrekt zal worden. Dat project is toen definitief afgeblazen.

  Ik verwacht u hiermee voor nu voldoende te hebben geïnformeerd.

  @ Chris, De coffeeshop heet Joy en het café New Times.

 5. voor new times op

  wat een mongolen new times is gewoon een pool cafe zo zie je maar die balletjes van het cda weten niets stumpers maar als ze hem sluiten gaan we toch gezzelig op straat weer hangen zoals hun het weer willen meer overlast

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline