Leefbaar Leiden zet vraagtekens bij representativiteit Holland Centraal

Leefbaar Leiden wil van het Leidse College van B & W weten of de representativiteit van de publieke lokale omroep voor Leiden, Holland Centraal, nog wel gewaarborgd is. De lokale partij wil daar duidelijkheid over omdat, aldus fractievoorzitter Daan Sloos van Leefbaar Leiden, “Holland Centraal zijn programmabeleid onder de verantwoording van een commercieel bedrijf stelt”. Als gevolg van de samenvoeging met de Leiderdorpse omroep Unity FM per 1 oktober aanstaande verzorgt Rudeboy Media, exploitant van Unity FM, straks ook de exploitatie van Holland Centraal.

Voorts stelt Leefbaar Leiden dat de door B & W verleende kwijtschelding van de huur van het armlastige Holland Centraal – dat per 1 oktober zijn Leidse vestiging verlaat – een extra subsidie is en dat het college daarom eerst dit besluit aan de gemeenteraad had moeten voorleggen.

Leiden Regio hollandcentraal


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×