Krakers Koppenhinksteeg starten eigen politieke partij

‘Stem Terug’. Dat is de naam van de nieuwste politiek partij in Leiden die is opgericht door mensen die actief zijn bij de Leidse vrijplaats in de Koppenhinksteeg. Ook mensen van Leiden Weer Gezellig doen mee. Die partij was tot 2006 in de gemeenteraad vertegenwoordigd in de persoon van Jacques de Coo. Op zaterdag 14 november zal Stem Terug zich in de Marinus van der Lubbe-zaal in Vrijplaats Koppenhinksteeg presenteren. De partij is ontstaan uit onvrede over de Leidse politiek. De titel van haar politieke manifest, dat aanstaande zaterdag bekend wordt gemaakt, luidt: “Wees realistisch, eis het onmogelijke!”.

Stem Terug wil de strijd aanbinden met de alsmaar toenemende commercie, overheidscontrole en milieuvervuiling en wil de stad teruggeven aan haar inwoners. De vijf kernpunten waar Stem Terug zich voor zal inzetten, zijn: meer democratie, minder overheid, meer frisse lucht, minder marktwerking en meer culturele diversiteit.

Tijdens de presentatie zullen de mensen achter Stem Terug het manifest toelichten en vragen van het publiek beantwoorden. Ook wordt dan de website www.stemterug.nl gelanceerd. De avond is voor iedereen toegankelijk en start om 20.30 uur.

Leiden Linkse Kerk


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×