Fields of Wonder opent Wonderkamer in Stevenshof

Midden in het winkelcentrum van de Stevenshof heeft ‘Fields of Wonder’ een ‘Wonderkamer’ ingericht, waar iedereen welkom is voor een kop koffie, muziek en ontmoetingen met andere wijkbewoners. De ‘Wonderkamer’ maakt deel uit van het project ‘Wijken voor Kunst’ en de organisatie is benieuwd naar de verhalen van de Stevenshofbewoners, hun dromen en ideeën. Er worden kleine voorstellingen georganiseerd op gebied van toneel en muziek. Buiten de openingstijden schijnt vanuit de ‘Wonderkamer’ letterlijk een nieuw licht over de buurt. De verzamelde resultaten van dit onderzoek, worden getoond in een van de leegstaande winkelpanden in de Stevenbloem.

Al vanaf de renaissance richten mensen verzamelkamers in, de zogenaamde wonderkamers, die als rariteitenkabinetten de voorlopers waren van de musea van nu. Voor deze gelegenheid heeft ‘Fields of Wonder’ een kaart laten drukken: ‘De beste wonderen uit de Stevenshof’. Deze kaart is gratis verkrijgbaar bij bezoek aan de ‘Wonderkamer’.

Openingstijden: donderdag 10, vrijdag 11, zaterdag 12, donderdag 17, vrijdag 18, zaterdag 19 december van 12.00 – 18.00 uur.
Adres: Stevensbloem 64, het atelier van Fieke Weilers naast de opticien.

Meer info en volledig programma: www.fieldsofwonder

Cultuur Fields of Wonder


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×