(Foto's : Chris de Waard).

Fields of Wonder viert twintigjarig bestaan in sneeuw en hagel

In de regen werd zaterdagmiddag op het Rapenburg stilgestaan bij het twintigjarig bestaan van Fields of Wonder. De theaterorganisatie van cultuurmaker Geert van der Velden begon in 2002 en groeide uit tot een van de toonaangevende culturele waarden van Leiden. En van Leiderdorp, want ook die Leidse buurgemeente wordt inmiddels bediend. Het jubileum wordt de komende drie weken gevierd.

Cultuurwethouder Yvonne van Delft kwam de cultuurmakers en de belangstellenden die het slechte weer hadden getrotseerd toespreken. Na de felicitaties vluchtte het gezelschap al snel naar de parasols op de terrasboot van de Engelse kroeg Pub North End. Toen het ging hagelen en er zelfs even natte sneeuw naar beneden dwarrelde, werd het feestje binnen voortgezet.

Vlaggenexpositie
Fields of Wonder viert het jubileum door de vele wonderlijke personages die zij door de jaren heen gecreëerd hebben, opnieuw ten tonele te voeren. Dat doen ze middels een feestelijke vlaggenexpositie die tot en met april is te zien. Deze voor iedereen gratis toegankelijke expositie vormt de opmaat naar een grote reizende theatrale overzichtstentoonstelling, waarmee Fields of Wonder later meer zal laten zien van twintig jaar ‘Kracht van Verwondering’ zoals ze het zelf noemen.

Fields of Wonder maakt vooral theater op verschillende locaties in de open lucht. ‘De Spaanse Hoer’ op de Burcht bijvoorbeeld, of het Openlucht Hotel en het van RIJN festival, trekken elk jaar veel publiek.

 

Advertentie

Cultuur Leiden Leiderdorp Fields of Wonder


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×