SP naar rechter vanwege staatssteun gemeente

De SP is naar de rechter gestapt om de gemeente te dwingen de verkoopprocedure van vier panden aan de Koppenhinksteeg en Hooglandse Kerkgracht stil te leggen. De partij verdenkt de gemeente van onrechtmatige staatssteun bij de verkoop aan een projectontwikkelaar. Al eerder diende de SP hierover een klacht bij de Europese Commissie in. Deze commissie doet nu onderzoek naar de eventuele staatssteun. Het Leidse college wil dat onderzoek echter niet afwachten, aldus de SP die een advocaat in de arm heeft genomen. Morgen wordt de zaak afgehandeld, in combinatie met het kortgeding dat de gemeente heeft aangespannen tegen de Vrijplaats Koppenhinksteeg. Het kortgeding dient om 13.30 uur in de Haagse rechtbank en is voor publiek toegankelijk.

Leiden Linkse Kerk


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×