Aangifte tegen Leids college van B&W wegens laster

Een aantal organisaties in Vrijplaats Koppenhinksteeg hebben op maandag 21 december aangifte gedaan tegen het Leidse college van B&W wegens smaad, smaadschrift en laster. De organisaties zijn van mening, dat de gemeente Leiden de afgelopen jaren een groot aantal leugens verspreid heeft over de Vrijplaats. Zo zouden vrijwilligers en bezoekers “ernstige overlast” veroorzaken, er zouden sluitingstijden overtreden zijn en er zou gehandeld zijn in strijd met het bestemmingsplan. Ook werden op aanwijzing van het college uitgevoerde verbouwingen plotseling “illegaal uitgevoerd”, aldus de Vrijplaats. Volgens de organisaties hebben er de afgelopen anderhalf jaar honderden inspecties plaatsgevonden, die allemaal niets opleverden. De organisaties zijn het zat en hebben daarom aangifte gedaan met de bedoeling om de laster te stoppen en de goede naam te rehabiliteren. Volgens de woordvoerders ontbreekt het dit College aan politieke moed, om over de eigen schaduw heen te stappen en het geschil in der minne te schikken.

Leiden Linkse Kerk


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×