College wil rechterlijke uitspraak over LD-artikel

Eerder deze week meldden wij al dat de ‘rectificatie’ die het Leidsch Dagblad vandaag plaatste in de vorm van een hoofdredactioneel commentaar waarschijnlijk niet voldoende zou zijn om burgemeester Lenferink en wethouder Witteman af te laten zien van het doorzetten van het kort geding dat twee weken geleden in Den Haag diende. De afgelopen dagen steggelden het LD en de gemeente over een tekst, waarin de krant zou erkennen dat een artikel van 24 december vorig jaar niet klopt. In dat artikel werd Lenferink beschuldigd van valsheid in geschrifte en Witteman van het zonder mandaat tekenen van een contract met de Stadsgehoorzaal. Tijdens de rechtzaak overlegde de gemeente stukken waaruit bleek dat dat niet klopte.

Het LD erkende in de krant van vanmorgen inderdaad fout te hebben gezeten met die beschuldigingen, maar voegde er aan toe dat de gemeente dat aan zichzelf te wijten heeft, door die bewijsstukken destijds niet te verstrekken. Wethouder Witteman vindt de rectificatie nog erger dan het oorspronkelijke artikel en wil nu alsnog een uitspraak van de rechter. Die volgt over een week of twee.

Witteman: “Het Leidsch dagblad doet vanmorgen in een hoofdredactioneel commentaar een poging om de journalistieke fouten in het schandalige ‘opiniestuk’ van 24 december recht te zetten. Positief is dat de krant nu toegeeft dat mij helemaal niets te verwijten valt wanneer het gaat om het ondertekenen van de huurovereenkomst van de Stadsgehoorzaal. Wat mij betreft is hiermee ook de basis voor het betreffende artikel komen te vervallen. In de laatste alinea geeft de hoofdredactie echter aan dat het feit dat zij onwaarheden publiceerde een gevolg is van het feit dat ze van mij onvoldoende informatie hadden gekregen waaruit het tegendeel van hun stelling bleek. Met deze laatste alinea maken ze het zo mogelijk nog erger dan in het stuk van 24 december. Wat mij betreft moet de rechter in kort geding nu maar snel met een uitspraak komen.”

Advertentie

Leiden rechtzaakld


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×