In het Atrium van het stadhuis werd vanmiddag onder andere een alternatieve Weggeefwinkel ingericht. (Foto's: Chris de Waard).

Alternatieve Vrijplaats in Atrium stadhuis

Met een ludieke actie in het Atrium (niet geheel toevallig ook de naam van vastgoedontwikkelaar Atrium die de Koppenhinksteegpanden van de gemeente heeft gekocht) van het stadhuis hebben de vrijplaatsorganisaties van de vanmorgen ontruimde Koppenhinksteeg om aandacht gevraagd voor hun acute huisvestingsprobleem. In de hal en het Atrium overal op de grond spelletjes gespeeld en puzzles uitgelegd. Ook werd er een doodskist met daarop ‘R.I.P. Vrijplaats Koppenhinksteeg 1968 – 2010’ opgesteld en opende er een alternatieve Weggeefwinkel. Op de grond werd met stoepkrijt een condoleanceregister geopend. Rond 16.00 uur verlieten de ‘ontruimden’ vrijwillig het stadhuis en volgde er een stoet richting de Koppenhinksteeg. Aansluitend volgde een demonstratieve tocht over de Haarlemmerstraat, waarbij leuzen als ‘Hi ha herkraak’ en ‘kraken gaat door’ werden gescandeerd.

Advertentie

Leiden Linkse Kerk


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×