ROC gebouw gevisualiseerd bij RAP

5

In het RAP architectuurcentrum zijn tot en met 18 april ontwerptekeningen, foto’s en maquettes te zien van het nieuwe ROC gebouw vlakbij Station Lammenschans. Met een lengte van ruim 200 meter, een hoogte van 46 meter en een vloeroppervlakte van 56.000 m2, zal het ROC Leiden één van de grootste schoolcomplexen van heel Nederland worden. Duizenden leerlingen en honderden medewerkers van ROC Leiden en VMBO Da Vinci worden er gevestigd. Daarnaast worden in hetzelfde gebouw een sportcentrum, supermarkt, restaurant, bank, en een parkeergarage ondergebracht, die tevens als leerwerkbedrijven zullen functioneren. Meer info en openingstijden: www.rapsite.nl

Delen

5 reacties

 1. Ik moet er niet aan denken om in zo’n mammoetcomplex naar school te moeten gaan. Ben ook bang dat het leidt tot totale vervreemding van de leerlingen van de school en van de school van de leerlingen. Zie ook artikel over gang van zaken op school in nrc van afgelopen zaterdag. Alle leerlingen druk met hun mp3-spelers, youtube en msn en leraren die er maar niets meer van zeggen. Misschien een voordeel: dropouts kunnen gewoon binnen de school blijven zonder dat iemand er last van heeft. Niemand weer toch waar ze zijn.

 2. Dit is een NEP foto..als je buiten de Gamma – bij lammenschansweg en bij het autobedrijf ernaast bent dan zie je n i e t deze gehele voorgevel van het ROC gebouw, dit is puur nep!
  Het autobedrijf ernaast en de dwarse zijligging ( parallel met het bestaande spoor van de NS )van dit ROC gebouw zie je n i e t in vol ornaat. Ik woon tegenover de kolossale gebouw- Ik zie de achterzijde..inderdaad 1 grote mammoet zoals Gert zijn mail, het gebouw ROC bij Leiden Centraal Station wordt ook zo een pre-historische mammoet.
  Leerwerkbedrijven voor de leerlingen, dit houdt in dat deze toekomstige leerlingen hun stageplekken vlak bij school hebben en op ROC terrein hun diploma’s halen. Indien deze leerlingen hun begeerde diploma’s op zak hebben zullen ze bij Moederkloek "ROC" hun kippenren verlaten en de wijde natuur ingaan.Ai ai en dat valt vies tegen het verlaten van hun vertrouwde stageplek het kippen/hanen hok, waar hun eigen docent rond dwarrelt en zo altijd een positief rapport geeft aan deze leerlingen want het percentage geslaagden moet zeer hoog zijn!! Deze leerlingen zullen het moeilijk hebben om hun verdere loopbaan buiten -hun Moeder dkloek ROC -te vinden en te krijgen. Supermarkt-restaurant-bank( welke?)parkeergarage.
  Supermarkt: Wordt het bevoorraden van deze supermarkt ook gedaan door bedrijfsauto’s van ROC met chauffeurs i.o.( grootrijbewijs gehaald bij de auto-opleiding van ROC) des ochtends vroeg rond .5.00 uur? Het schoonhouden van de supermarkt wordt dit ook gedaan door de interieurverzorgers in spé? De kassa’s bedienen, het magazijnbeheer, de bestellingen etc?
  Betreft het restaurant idem dezelfde vragen en de Bank? Zij i.o. als lokkettist , het bevoorraden van de geldkluis aan de buitenzijde, de geldwagen wordt die bestuurd door een beveiliger..die ook i.o.( = in opleiding) is bij ROC ? En het halen en brengen van HET GELD word dat ook gedaan door ROC ‘ers de stagiaires?
  Parkeergarage: De diensten draaien( met pakkie aan) het bedienen van de hefboom, de parkeerbonnen..calamiteiten dat zijn allemaal leerlingen van ROC, het schoonhouden van de parkeervakken en het patrouille lopen in de ondergrondse parkeergarage ook leerlingen van ROC…knap hoor! Het arbeidsburo van Leiden zal het drukker hebben als al deze leerlingen de lege plekken opvullen van onze werkzoekenden in onze regio..ROC ..je wordt bedankt!
  Gelukkig nog 1 pluspuntje..Het gebouw van ROC is NIET gebouwd geworden door leerlingen van het ROC..die nu op dit moment bezig zijn met hun toekomstige examens op school en dit gebouw wordt ook niet van binnen ingericht door leerlingen van het ROC en de attributen die nodig zijn worden niet vervaardigd door de leerlingen van het ROC en de afwerking van gas/water licht en ga zo maar door? ROC zijn naam is HAAS. Eerder stond in het Zondagskrantje HET dat dit gebouw in gebruik wordt genomen per 1 september. Hierna heb Ik via mail.. HET ..gevraagd welk jaartal het ROC opgeleverd gaat worden, het antwoord per mail ontvangen zwart op wit is september 2010..Zoals het ROC ernu bij ligt is dit voor mij onmogelijk..Het nieuwe schooljaar 2010 komen de hordes kippen en hanen al in de ..ren..tok tok tok ku ke le ku zegt de haan. O ja tot slot..de beveiligingspoortjes ..worden ook bemand door de leerlingen piep piep detectors..

 3. Emile de Heer op

  Ik vind het nieuwe ROC gebouw een typische uitwas van onderwijs volgens de principes van de industriële revolutie: er wordt lopende band werk geleverd en een eenheidsproduct. Het is te hoog en te grootschalig. Een student zal zich er niet goauw veilig en geborgen in voelen. Goed onderwijs hangt vooral af van de mate van klein-schaligheid van de onderdelen ervan. Dit gebouw gaat daar de voorwaarden niet gemakkelijk voor scheppen.

 4. Aanvulling: Dit is geen voorbeeld van brede integratie in onze maatschappij, want deze vorm van opleiding speelt zich alleen af binnen het ROC gebied. Het beleid van onze Nederlandse regering is om niet meer van die kolossale gebouwen te bouwen omdat de jongeren verzuipen in dit geheel, het is een fabriek en individuele begeleiding van de leerlngen is niet aan de orde en wij zijn ook niet te spreken over horizon vervuiling van dit gebouw vanaf De Sitterlaan/ Lammenschansstation.

Over de auteur

Je bent nu offline