Zo'n 1500 mensen genoten vorig jaar in de stralende zon van de eerste stadspicknick in het Van der Werfpark. (Archieffoto: Chris de Waard).

Stadspicknick krijgt geen vervolg

De Stichting Peen en Ui ziet geen kans om ook dit jaar een stadspicknick te organiseren. Vorig jaar werd eind mei de eerste Leidse stadspicknick gehouden in het Van der Werfpark. Het thema was toen Japan, in verband met de 400-jarige betrekkingen tussen Leiden en Japan. Dit jaar lukte het niet om via fondsen en de gemeente om subsidie te krijgen voor een cultureel programma dat de picknick moest opluisteren. De organisatie heeft het evenement daarom afgeblazen. GroenLinks heeft het college inmiddels gevraagd om met Peen en Ui te overleggen of de stadspicknick alsnog doorgang kan vinden.

GL-raadslid stephanie Bakker noemt het afblazen van de picknick uitermate teleurstellend: “Al tijden vraagt onze fractie om een visie op cultuur in de gemeente. Nu ziet het ernaar uit dat er wederom een evenement omvalt, voordat wij de discussie over zo’n visie hebben kunnen voeren.”

Advertentie

Cultuur Leiden stadspicknick


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×