PvdA en GroenLinks missen financiële onderbouwing beleidsakkoord

De PvdA en GroenLinks hebben grote twijfels bij de financiële haalbaarheid van het beleidsakkoord dat D66, VVD, CDA en SP hebben gesloten. Volgens Pieter Kos, fractievoorzitter van GroenLinks, is het akkoord eerder een verlanglijstje zonder dekking: “Het zal in elk geval niet gedenkt kunnen worden uit de gereserveerde NUON-gelden”.

Ook Gerda van den Berg reageert in gelijksoortige bewoordingen: “Het ontbreken van een financiële paragraaf zou vooral D66 zich moeten aantrekken, aangezien het één van hun meest uitgesproken thema’s was tijdens de afgelopen vier jaar en in de campagne voor de verkiezingen. Het antwoord dat de besteding van de Nuonmiddelen de financiële paragraaf vormt, verwijst naar een historisch ongekende vorm van potverteren en geeft aan dat nog onvoldoende is nagedacht over waar op bezuinigd gaat worden.”

Zowel Kos als Van den Berg zijn wel blij met de gewenste nieuwe bestuursstijl en onderschrijven het bestuursakkoord dat onderdeel is van de afspraken tussen de coalitiepartijen. Daarin zijn afspraken gemaakt over de manier van werken en is bijvoorbeeld afgesproken dat een wethouder niet hoeft af te treden bij politieke meningsverschillen.

Advertentie

Leiden Collegeonderhandelingen 2010


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×