Hillebrand wil Leiden dwingen met wet uit 1920

De ‘lokaalsporen tramwegwet’ uit 1920 is volgens de Leidse oud-wethouder en tegenwoordig PvdA-statenlid, Ron Hillebrand, een goed hulpmiddel voor Gedeputeerde Staten om Leiden op de RGL-knieen te dwingen.In die wet is onder meer geregeld dat overheden een trace kunnen aanleggen zonder te hoeven onteigenen. Gemeenten zijn bovendien verplicht om consessiehouders op hun grondgebied toe te staan de rails aan te leggen.

Ook de recent in werking getreden crisis- en herstelwet biedt volgens Hillebrand mogelijkheden om de RGL aan te leggen zonder dat Leiden ingewikkelde vertragende procedures kan aanspannen. Gedeputeerde Asje van Dijk denkt ook dat de RGL binnen de reikwijdte van die twee wetten valt en zal alle middelen inzetten om de sneltram door het historische centrum van Leiden met zo min mogelijk extra kosten en vertraging aan te leggen.

Leiden Collegeonderhandelingen 2010


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×