Jongerenhospice opent over twee jaar in Kloosterpoort

Leiden krijgt het eerste jongerenhospice van Nederland. Over een jaar of twee opent Xenia de deuren in een pand aan de Kloosterpoort. De gemeente verkoopt het pand aan SLS Wonen die het opknapt en fors gaat uitbreiden door het pand te verbinden met een ander pand van SLS Wonen aan de Middelstegracht. Daarna neemt Xenia er haar intrek. Om de deal mogelijk te maken verstrekt de gemeente ruim 120.000 euro subsidie. Een ruime raadsmeerderheid staat achter dat plan, zo bleek gisteravond tijdens een vergadering van de commissie Onderwijs & Samenleving. SLS Wonen investeert ongeveer 1 miljoen in de panden en neemt daarmee een ‘onrendabele top’ voor haar rekening.

In het jongerenhospice worden naar verwachting zeven kamers ingericht ten behoeve van jongeren en jongvolwassenen met een beperkte levensverwachting. Nu duidelijk is dat het hospice er ook daadwerkelijk kan komen, gaat Xenia hard aan de slag met het werven van sponsoren. Verschillende fondsen hebben al toegezegd welwillend naar een aanvraag te zullen kijken, maar pas als er een concreet plan is. Dat is er na aanstaande donderdag. Dan stemt de gemeenteraad officieel in met de verkoop.

Advertentie

Leiden xenia


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×