Aan het einde van de Pleintaptoe stelden alle deelnemende korpsen zich nog een keer op voor het publiek. (Foto's/Video: Chris de Waard).

Vlekkeloze Pleintaptoe in zomerse sferen

In de stralende zon presenteerden muziekkorpsen uit onder meer Leiden, Noordwijkerhout en Schiedam zich zondagmiddag op de Garenmarkt aan een tot op de laatste stoel gevulde publieke tribune. Een wedstrijd is het niet, maar alle korpsen zetten wel elk jaar hun beste beentjes voor. Naast de onovertroffen presentatie van wereldkampioen K&G was dit jaar ook de Rijnmond Band uit Schiedam erg sterk. “Als er prijzen te vergeven waren, ging er wat mij betreft eentje naar hen,” aldus een kenner.

Aan het eind van de Pleintaptoe werden ook de Taptoeprijzen van zaterdagavond officieel bekend gemaakt. Namens tweede prijswinnaar Roomburg nam voorzitter Roelof Hol die prijs met een heel dubbel gevoel in ontvangst. Kort voor de Taptoe overleed zaterdagavond op slechts 46-jairge leeftijd Joost Bekkering die met zijn bedrijf Buiteman één van de hoofdsponsors van de Leidse hockeyclub was.

Onder de korpsen uiteraard ook K&G. De meervoudig wereldkampioen gaf een wervelende show. (Video’s: Chris de Waard en Emile van Aelst / www.leidseglibber.nl). De muziek van de Pleintaptoe is hier na te luisteren: www.sleutelstad.nl/audio/pleintaptoe2010.mp3

Cultuur Leiden 3 Oktober 2010


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×