Referendum rond vrijplaats van de baan

De kans dat omwonenden van het Vrouwenkerkplein de tijd krijgen om voldoende handtekeningen in te zamelen voor een referendumverzoek rond de vestigingsplaats van de Vrijplaats Koppenhinksteeg is vrijwel nihil. Komende week neemt de gemeenteraad een definitief besluit over de verkoop van de panden, de bewoners vragen om uitstel. Dat komt er niet, zo heeft het presidium – dat de agenda voorbereid – vanmorgen besloten. Het verkopen van panden is een collegebevoegdheid, daarover kan geen referendum worden gehouden. Bovendien zijn de bewoners te laat met hun verzoek.

Alleen als een meerderheid van de Leidse raad alsnog tot uitstel besluit, wordt het besluit vooruitgeschoven.

Leiden Linkse Kerk


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×