VVD-fractievoorzitter Paul Laudy nam gisteren ook '50 wensen voor de stad' in ontvangst die de VVD rond kerst heeft verzameld. De komende tijd gaan de Leidse liberalen daarmee aan de slag. (Foto: Chris de Waard).

VVD: "Liquidatie Stichting Pieterkerk serieus bekijken"

De Stichting Pieterskerk Leiden failliet laten gaan en een schuldenvrije doorstart maken. Voor de VVD Leiden is dat een serieuze optie om de financiële problemen van de kerk op te lossen. Voorzitter van die stichting is nu nog burgemeester Lenferink, maar die stapt op korte termijn uit het bestuur. De kerk krijgt dan een raad van toezicht waar geen leden van het college meer inzitten. Als het echt niet anders kan wil de partij van Paul Laudy ook nog wel akkoord gaan met een lening van de gemeente, maar de Proveniershuisjes verkopen is voor de VVD uitgesloten. Dat zei fractievoorzitter Paul Laudy afgelopen avond tijdens de nieuwjaarsborrel van zijn partij.

“Een heel erg slecht plan,” zo oordeelt CDA-wethouder Jan-Jaap de Haan (van o.a. cultuur en monumenten): “Dan benadeel je bijvoorbeeld een gerenommeerde Leidse aannemer voor tonnen en bovendien zet je de relatie met sponsoren op het spel.” De Haan doelt op het Leidse bouwbedrijf Burgy dat de afgelopen jaren de renovatie van de Pieterskerk ter hand nam en nog een flinke rekening open heeft staan.

VVD-voorman Paul Laudy wil een structureel probleem in de exploitatie van de kerk niet gedekt zien met de éénmalige opbrengst van de verkoop. “Alleen al uit het feit dat ze een recht van terugkoop willen, blijkt dat het een slecht plan is. Misschien moeten we wel toe naar een hele zachte liquidatie van de stichting.”

Leiden pieterskerk


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×