Koninklijke onderscheiding voor Armin van Buuren

21

Leidenaar Armin van Buuren gaat sinds vandaag niet alleen meer door het leven als beste dj ter wereld, maar ook als Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Tijdens zijn optreden op City Moves op de Garenmarkt kreeg Armin zojuist uit handen van burgemeester Lenferink de Koninklijke onderscheiding opgespeld. Hij wordt geroemd om zijn bijdragen aan de promotie van de Nederlandse dancemuziek wereldwijd en zijn bijdragen aan de muziekeconomie. Ook voor Leiden maakt Armin zich verdienstelijk. Het afgelopen jaar bijvoorbeeld door zich, samen met Jochem Myjer, in te zetten om het Glazen Huis in december van dit jaar naar Leiden te krijgen. Ook zette hij zich in voor kankerpatiëntjes in de Greet & Meetshow. Armin van Buuren ontving onder andere de Gouden Harp (2009) en de Popprijs (2007). Ook in het buitenland werd hij diverse keren onderscheiden. Naast zijn muziekactiviteiten heeft Armin van Buuren in 2002 aan de Universiteit Leiden zijn meesterstitel gehaald; hij studeerde af op het terrein van het auteursrecht.

De 34-jarige dj uit Leiden staat al jaren aan de top van de internationale Dance hitlijsten. In 1995 bracht hij zijn eerste vinyl-single uit en nog geen twee jaar later begon zijn zegetocht over de wereld met de single Blue Fear. In de jaren die volgden werd hij een van de meest toonaangevende DJ’s ter wereld. In 2001 kreeg hij zijn eerste eigen radioshow op ID&T, in de jaren 2006, 2007 en 2008 gevolgd door de wereldwijd uitverkochte Armin Only Tours. De huidige radioshow van Armin van Buuren, A State of Trance, wordt wekelijks in meer dan 35 landen uitgezonden via de radio en internet en trekt meer dan 10 miljoen luisteraars. Hij voert al jarenlang de hitlijsten en populariteitspolls in de Trancewereld aan. Armin van Buuren heeft inmiddels zijn activiteiten ondergebracht in zijn eigen bedrijf Armada Music.

Delen

21 reacties

 1. NederlandOntwaakt op

  Waarmee de devaluatie van de waarde van deze koninklijke onderscheiding compleet is. Dat je met deze tinnef-herrie ook al benoemd kunt worden tot officier in de Orde van Oranje-Nassau…Tsk-tsk.
  Laat ik maar een bekend gezegde aanhalen: ´al draagt een aap een gouden ring zo is het toch een lelijk ding´.

 2. krijn schoonderwoerd op

  Helemaal mee eens NederlandOntwaakt. Wat een ontzettende devaluatie van het begrip lintje, je zou er een kindje van krijgen. Als je voor dat soort klereherrie al een lintje krijgt dan is het eind zoek.

 3. Piet Pekelharing op

  Persoonlijk ben ik sowieso tegen koninklijke onderscheidingen.

  Het feit dat door erfopvolging wordt bepaald wie staatshoofd wordt is zonder meer een anachronisme te noemen. Onze monarchie is zoals bekend het gevolg van het dictaat van Von Metternich, dat bekend staat als het Congres van Wenen. Die vergissing van 26 juni 1815 moet maar zo snel mogelijk in de analen van de geschiedenis worden bijgeschreven. Vergeet vooral niet dat ons land langer als republiek heeft bestaan dan het als koninkrijk bestaat.

 4. Frederik Zevenbergen op

  Armin, van harte gefeliciteerd. Je hebt je onderscheiding dubbel en dwars verdiend met je jarenlange inzet voor de muziek. Door jouw initiatief komen mensen op 30 april uit Amsterdam naar Leiden om met ons het feest van Koninginnedag te vieren. En dat allemaal omdat je 8 jaar geleden besloot om geheel belangeloos, uit liefde en betrokkenheid voor/bij je eigen stad Koninginnedag in Leiden wat op te leuken!

 5. Helen-Leiden op

  Terecht en verdiend! aardige jongenman en hij zet zich belangeloos in voor Leiden en verschillende goede doelen! Gefeliciteerd!

 6. Het gegeven dat hij voor hele grote groepen mensen in Leiden en ver daarbuiten van groot vermaak weet te voorzien, denk ik dat een dergelijke onderscheiding zeker op zijn plaats is.
  Wat hebben bovenstaande negatievelingen al voor Leiden en ver daarbuiten gedaan?
  Armin, van harte gefeliciteerd.

 7. Gefeliciteerd Armin van Buuren met je hoge Koninklijke onderscheiding.

  Niemand had zich 20 jaar geleden kunnen voorstellen dat een nog vrij jong iemand niet zijnde een sporter die Olympisch goud haalt, z’n Koninklijke medaille krijgt.

  Helaas zijn er altijd mensen die je dat misgunnen en in hun diepste binnenste misschien wel jaloers zijn dat zij nergens voor in aanmerking komen.

  Het collectief geheugen in Nederland en dus ook in Leiden is gauw vergeten wat je gedaan heb voor de promotie van Leiden.
  Het is niet niks wat je 8 jaar gelden, belangeloos, begonnen bent op Koninginnendag in Leiden.
  Niets geen door de gemeente duur betaalt Centrummanagement of andere organisatie managers. Neen, je hebt zelf het initiatief genomen!
  Zoals je ook zelf het initiatief heb genomen om iets extra’s te doen om het glazenHuis naar Leiden te krijgen.

  Dat jij deze Koninklijke onderscheiding heb gekregen is geen devaluatie van de onderscheiding maar juist een revaluatie van de onderscheiding.

  Ook het feit dat je aan jongeren verteld dat een goede opleiding naast een bestaan als DJ belangrijk is daar er altijd een moment kan komen, geldt vast niet voor jou, dat je iets anders wil of moet gaan doen.

  In 1996 is bepaald dat de in 1892 ingestelde Orde van Oranje-Nassau zes graden heeft.
  namelijk:
  – Ridder Grootkruis
  – Grootofficier
  – Commandeur
  – Officier
  – Ridder
  – Lid
  Het is dus mogelijk dat Armin van Buuren met der tijd nog bevorderd wordt tot Commandeur of nog hoger.

  Ik vind het Nederlandse systeem van onderscheidingen nog altijd beter als het in de adelstand verheffen van mensen zoals in Engeland gebeurd.

  Op http://www.lintjes.nl is meer te lezen over onderscheidingen en daar staat ook de lange weg die licht tussen de voordracht en de uitreiking.

 8. Het Orakel van de Burcht op

  FFHJ:

  Ik wil mijn ligt nog wel eens over laten schijnen over de lange weg die licht tussen de voordracht en de uitreiking.

 9. Het Orakel van de Burcht op

  Het gaat met die onderscheidingen in Nederland al jaren dezelfde kant uit als met de diploma’s van InHolland. Ze delen die ook maar aan iedereen uit.

 10. krijn schoonderwoerd op

  Bovenstaande negatievelingen hebben geen flikker gedaan voor Leiden en ver daarbuiten. Dat klopt Bram Pater. Maar je krijgt je talenten ook maar mee. Het is net wat Piet Pekelharing zegt, je kunt iedereen wel een lintje geven. Ik weet alle verjaardagen van mijn 55 collegaas uit mijn hoofd, daar krijg ik dan toch ook geen lintje voor. Misgunnen doe ik niemand het lintje FFHJ. En jaloers ben ik ook in het geheel niet omdat ik nergens voor in aanmerking kom. En het is ook net wat het Orakel van de Burcht zegt: Het gaat met die onderscheidingen in Nederland al dezelfde kant op als met de diplomaas van Hogeschool In Holland (inmiddels kunnen we daar lage school van maken). Ze delen die lintjes ook maar aan iedereen uit alsof het strooifolders zijn!

 11. pietpartdeux op

  zoooo krijn zo vroeg wakker en al scherp ik vind dat hij m dubbel en dwars verdiend heeft

 12. Trudy Kwik op

  Vreselijk die negatieve reacties. Zowel Jochem als Armin zijn super ambassadeurs voor Leiden. Armin heeft ik geloof 400.000 volgers op twitter die zeer regelmatig nieuws over zijn Hometown Leiden zien!

  Ik zeg: verdiend!

  Trudy

 13. Armin, gefeliciteerd! Super ambassadeur voor onze sleutelstad.

  Groetjes Wilm@

 14. Helen-Leiden op

  Zowel Jochem als Armin zijn super ambassadeurs voor Leiden.
  ”leidseglibber” doet ook geweldig ‘werk’ ,mag van mij ook een lintje voor zijn inzet!

 15. fred beij op

  beste Armin van harte, is je gegund.
  en je promoot leiden ook nog eens.
  en voor de azijnpiesers:
  een dorpje op de veluwe is ook leuk en zeer rustig wonen.

  Gun een ander toch eens wat!

 16. Emile van Aelst op

  Armin gefeliciteerd, helemaal verdiend.
  We mogen als stad trots zijn op een aantal goede ambassadeurs voor de stad, regelmatig zetten zij in binnen en buitenland Leiden op de kaart.

 17. Boudewijn Leeuwenburgh op

  Armin, van harte gefeliciteerd met deze eervolle onderscheiding. Iemand die 4 jaar achtereen wordt verkozen tot beste DJ van de wereld en daarmee de enige DJ in de wereld is die dit ooit heeft bereikt, verdient dit absoluut. Je zet hiermee Nederland en Leiden op een zeer bijzondere manier op de kaart. Klasse.

 18. Armin,
  Van Harte gefeliciteerd met deze mooie onderscheiding!
  je hebt zeker verdient omdat je zo gewoon blijft.
  ik vind jou een gewoon echte topper.
  geniet er maar van bedankt majesteit een goede keuze
  je ziet wel wat leiden in de kast heeft een popster
  wesley en een godelijke dj ik wordt er vrolijk van.
  mvg emiel.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline