In 2005 stond Armin voor het eerst op Koninginnedag met een gratis optreden op de Garenmarkt. In de loop der jaren groeide het publiek aan tot ruim 10.000 mensen, teveel voor het plein. Noodgedwongen gaan de dj's tijdelijk toch weer terug naar de Garenmarkt. (Archieffoto's: Jacqueline Borg en Teun de Reede).

Koningsdag: Armin terug naar de Garenmarkt

Armin van Buuren en de andere dj’s die op Koningsdag optreden op City Moves draaien dit jaar en ook in 2016 weer op de Garenmarkt. De Lammermarkt is tot zeker begin 2017 niet beschikbaar in verband met de bouw van de ondergrondse Lammermarktgarage.

Een noodzakelijke, maar wel opmerkelijke stap van de gemeente en de organiserende Oranjevereniging Leiden. In 2012 trok het optreden van de dj’s zoveel mensen naar de Garenmarkt dat de veiligheid in het geding kwam. Op de landelijke radio werd het publiek toen zelfs opgeroepen om niet meer naar Leiden te komen, omdat het te druk was. Dat was nog voor Armin zelf op het podium verscheen. Daarom werd besloten om uit te wijken naar de grotere Lammermarkt. Armin’s optreden in december 2011 tijdens het slotfeest van Serious Request was daar immers goed bevallen.

armin-4

De verhuizing naar de Lammermarkt bleek een gouden greep. Op dat veel grotere terrein bij Molen de Valk kunnen zo’n 8.000 mensen tegelijkertijd terecht en dat aantal werd meteen het eerste jaar al gehaald. Zoveel mensen passen er bij lange na niet op de Garenmarkt.

Voorzitter Barbara Zippro van de Oranjevereniging Leiden geeft toe dat het een hele puzzel is. “Geen appeltje-eitje dit keer,” want met de terugkeer van de dj’s naar de Garenmarkt, moet de kindervrijmarkt daar weer plaats maken. Die vrijmarkt werd de afgelopen jaren succesvol uitgebreid van het gebied rond de Nieuwe Rijn naar de Garenmarkt.

Leiden Nieuws armin


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×