Werfpop op zoek naar vrienden

Werfpop bestaat deze zomer 30 jaar en wil dat met zoveel mogelijk vrienden vieren. De organisatie van het gratis popfestifal hoopt daarom dat zoveel mogelijk mensen ‘vriend’ willen worden. Dat cadeautje aan het jarige festival kost een tientje per jaar. Met de opbrengst wil Werfpop de ‘culturele kaalslag’ te lijf gaan, zodat er ook in de komende 30 jaar een festival kan worden georganiseerd.

Onder de nieuwe vrienden worden allerlei Werfpop-items verloot zoals een kratje Triple Blond Werfpop-bier, een Werfpop goodie-bag, een backstage VIP-arragement en een Meet&Greet met je favoriete Werfpop-band. Voor alle vrienden ligt er een plas-partout klaar, waarmee tijdens het festival ongelimiteerd getoiletteerd kan worden en wordt er 2,50 korting gegeven op kaarten voor de Werfpop Opera die aan de vooravond van het festival wordt gehouden.

‘Werfpop, de rockopera’ wordt op zaterdagavond 9 juli in de Leidse Hout opgevoerd. Het belooft een unieke rockopera over Werfpop zelf te worden met muziek, dans, toneel, videoprojecties en special effects met een cast van ongeveer vijftig mensen onder wie Alexander Pechtold, Ludwig Smith, Rob Wiedijk, een koor o.l.v. Erik van Bruggen, de Werfpopband met Martijn Groen, Hein Linger, Joost van der Graaf en Ewald Ebing en diverse gastmuzikanten waaronder Daniel de Jongh (Textures), Vlijmscherp, sopraan Gerrie de Vries, Lodewijk van Gorp, Marco Hilgeman, Dennis Holswilder (Hilton Halo), TV West weerman Huub Mizee en nog vele anderen. Ook cabaretier Vincent Bijlo betreedt het podium.

Op zondag 10 juli treden tijdens de 30e editie van Werfpop in elk geval Monster Magnet uit de USA, The Qemists en Skindred uit Engeland, Fat Angel, Project D, Cosmic Combination, Boef en de Gelogeerde Aap, Kensington en Baskerville uit ons eigen land, Sergent Garcia uit Frankrijk en Tim Knol uit België op.

Vriendjes met Werfpop worden kan via het speciale formulier op de website.

Advertentie

Cultuur Leiden Werfpop


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×