Vanaf 18 december drijft het Glazen Huis een week lang op het water tussen de Beestenmarkt en de Turfmarkt.

Serious Request kiest goed doel voor Glazen Huis Leiden

Het geld dat 3FM in december in Leiden ophaalt met het drijvende Glazen Huis bij de Beestenmarkt gaat naar moeders die zijn beschadigd door oorlog en conflicten. “Dat is een stille ramp die mondiaal meer dan 10 miljoen vrouwen raakt,” zo maakte de publieke popzender vanmorgen bekend.

“Een ramp omdat juist moeders de basis vormen van de samenleving en zij ongevraagd heel hard worden geraakt door conflicten en geweld, daardoor vaak met hun kinderen moeten vluchten en alles verliezen. Deze moeders zien hun leven en dat van de kinderen ontwricht raken en hun veiligheid aangetast. Deze vrouwen vragen geen aandacht, maar moeten hun mannetje staan wanneer alles om hen heen ineen stort.”

De drie dj’s in het Glazen Huis gaan er van 18 december t/m 24 december alles aan doen om zoveel mogelijk geld voor de moeders in te zamelen. Het Rode Kruis kan deze vrouwen hiermee een basis geven om voor hun kinderen te zorgen en de hulpmiddelen aanreiken om een inkomen te genereren.

Vorig jaar werd bij het Glazen Huis in Eindhoven ruim zeven miljoen euro opgehaald. In Leiden komen inmiddels allerlei (particuliere) acties op gang om dat bedrag minimaal te evenaren.

Leiden Glazenhuis Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×