Foto: Emile van Aelst, archief Sleutelstad

'Nacht van Rembrandt' met kranslegging en theaterwandeling

In de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 juli viert Leiden de 405e verjaardag van Rembrandt van Rijn, tijdens de ‘Nacht van Rembrandt’. Het evenement begint met een theaterwandeling, vol scènes uit het leven van Rembrandt, de molenaarszoon. De deelnemers komen onder meer te weten hoe de schilder aan zijn naam kwam, hoe de sfeer in het atelier was en hoe Rembrandt aan inspiratie voor zijn schilderijen kwam. Na de wandeling wordt er een krans gelegd bij het beeld van de schilder op de Witte Singel. Meer informatie over de `Nacht van Rembrandt”is te vinden op www.nachtvanrembrandt.nl

Advertentie

Cultuur Leiden nachtvanrembrandt


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×