Vrolijke gezichten na een geslaagde poging het wereldrecord zeebanket te verbreken. Rechts op de foto een dolblije Charles Schulpen, voorzitter van de commissie Haring & Wittebrood die het record organiseerde: "Het moeilijkste was nog dat de haringen ook allemaal vijf minuten stil moesten blijven liggen." (Foto's: Emile van Aelst.)

Leidens Ontzet start met wereldrecord

Het is gelukt! Leiden heeft het ‘Wereldrecord Zeebanket’ op haar naam gezet. Of eigenlijk heeft de 3 October Vereeniging dat record gebroken, want die vereniging organiseerde de poging. Met maar liefst 35.027 uitgestalde haringen werd het record vanmorgen rond 7.30 uur vastgesteld door vertegenwoordiger Jack Broakbank van Guinness World Records die speciaal uit Londen was overgekomen. Het record ging overigens niet om het aantal haringen, maar om het totale gewicht van de 170 kratten haring die sinds vanmorgen 4.00 uur werden uitgestald. Het vorige record stond op 2.000 kilo, Leiden ging daar met maar liefst 4.412,70 kilo vet overheen. Dat record zal dus nog wel even in de sleutelstad blijven.

Cultuur Leiden 3 Oktober 2011


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×