Hilde Jansen overhandigde een bos geknakte rozen aan minister Rita Verdonk die in 2005 kwam praten tijdens een politiek café van de VVD Leiden. De geknakte rozen symboliseerden de Leidse vluchtelingen die toen nog op een uitspraak moesten wachten. (Archieffoto: Chris de Waard).

Hilde Jansen nieuwe voorzitter van STUV

Oud PvdA-raadslid Hilde Jansen is de nieuwe voorzitter van de Stichting Uitgeprocedeerde Vluchtelingen (STUV). Die organisatie verleent met name hulp aan vluchtelingen die volgens de criteria van de stichting een reëel perspectief hebben op legaal verblijf in Nederland. Jansen zette zich de afgelopen jaren met de initiatiefgroep Leiden tegen Uitzetting al veelvuldig in voor vluchtelingen uit het zogenaamde ‘Leids Dossier’. Hilde Jansen volgt bij de STUV Maarten Kersten op die om persoonlijke redenen zijn functie als voorzitter neerlegt.

Leiden leidsdossier


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×