Samenwerking LAK en Scheltema onderzocht

Op verzoek van bijna de hele gemeenteraad gaat cultuurwethouder Jan-Jaap de Haan onderzoeken of de organisaties die nu nog in het Scheltema Complex zitten kunnen gaan samenwerken met het LAKTheater. Beide organisaties kampen met grote financiële problemen. De Haan ziet daar eigenlijk niet veel in, maar wist de raad slechts ten dele te overtuigen. Hij hoeft het onderzoek pas te starten als duidelijk is dat de exploitatie van Scheltema niet rondkomt. Op dit moment is De Haan in gesprek met verschillende partijen die dat op zich willen nemen. Lukt dat niet, dan wil de raad met uitzondering van GroenLinks en de SP dat er serieus wordt gekeken of De Veenfabriek en de andere culturele organisaties in het LAK kunnen worden ondergebracht.

De Haan hoopt dat het zover niet hoeft te komen. In de eerste plaats denkt hij dat het fysiek niet past, ook wil hij dat het Scheltema Complex als cultuurlocatie behouden blijft en wijst hij erop dat de instellingen die nu in Scheltema zitten huurrechten hebben opgebouwd. Die kan je er dus ook niet zomaar uitzetten.

Advertentie

Cultuur Leiden LAKtheater


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×