Gemeente doet universiteit nieuw voorstel LAKTheater

BV Stadspodia heeft met steun van de gemeente Leiden een nieuw voorstel gedaan aan de universiteit om het LAKTheater te redden. In dat nieuwe voorstel – dat door de universiteit overigens meteen al als onvoldoende is gekwalificeerd – neemt Stadspodia niet vijf, maar negen personeelsleden van het LAK over. Bovendien krijgen ze een contract voor onbepaalde tijd in plaats van een jaarcontract. Ook wil cultuurwethouder Jan-Jaap de Haan de gemeenteraad om toestemming vragen om een garantiefonds in het leven te roepen, voor het geval er in de komende jaren toch personeelsleden ontslagen moeten worden. Vanuit dat fonds zouden die medewerkers bij ontslag dan een compensatie krijgen om hun inkomen te matchen met het sociaal plan dat bij de universiteit geldt.

Wethouder De Haan is de universiteit deze week fors tegemoet gekomen: “Misschien zijn we zelfs wel té ver gegaan met ons aanbod. We bieden nu weliswaar geen baangarantie, maar wel een salarisgarantie”. Voor de universiteit is het allemaal nog steeds niet voldoende. Die wil pas weer om tafel als aan al hun voorwaarden onverkort wordt voldaan.

Cultuur Leiden laktheater


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×