PvdA-raadslid Robert-Jan van Ette (links) krijgt de beker die bij het raadslidmaatschap van het jaar hoort uit handen van Dick de Vos van de Partij voor de Dieren die vorig jaar met de eer ging strijken. (Foto's: Chris de Waard).

Robert-Jan van Ette (PvdA) is Raadslid van het Jaar

Op de nieuwjaarsborrel van D66 is PvdA-raadslid Robert-Jan van Ette is afgelopen avond verkozen tot Raadslid van het Jaar 2011. De jury, bestaande uit de oud-raadsleden Conny Broeyer en Hans van Egdom, Leidsch Dagblad-journalist Binnert Glastra en Sleutelstad-medewerker Emile van Aelst hadden ook dit jaar weer een thema gekozen. Er werd gekeken naar de effectiviteit van de raadsleden in de nieuwe politieke verhoudingen binnen de Leidse raad waarbij het niet uitmaakt of je als partij tot de oppositie of de coalitie behoort. Net als vorig jaar werd er ook nu een politieke effie uitgereikt. Die ging naar Eli de Graaf van de Stadspartij Leiden Ontzet. De lokale partij staat in Leiden dankzij de inbreng van De Graaf stevig op de kaart. Van Ette bedankte na zijn uitverkiezing zijn partijgenoot duo-raadslid Anna van den Bogaard: “De titel is ook voor jou, want zonder jou was ik nooit zo effectief geweest.”

De drie andere genomineerden voor de de eervolle vermelding waren D66-er Jeffrey van Haaster, Stephanie Bakker van GroenLinks en duo-raadslid Mart Keuning van de ChristenUnie. Voor hen geen titel, maar wel lovende woorden voor het vele en effectieve werk dat ze in de Leidse politieke arena verrichten.

Volgend jaar, zo liet jury-voorzitter Conny Broeyer vast weten, zijn duo-raadsleden uitgesloten van een kans op de titel. Dat geldt ook voor gewone raadsleden. De strijd gaat dan tussen de 10 fractievoorzitters binnen de Leidse raad.

Tijdens de D66-bijeenkomst werd ook nog een partijtrofee uitgereikt. Allard de Wijkerslooth werd gekozen tot D66-vrijwilliger van het jaar.

Leiden Raadslid van het Jaar


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×