De laatste paar honderd meter werden de lopers met muziek binnengehaald. De Franciscusband Leiden (FBL) zorgde gisteravond voor vele vrolijke noten op de Leidse 'Via Gladiola'. (Foto's: Bram van Ham en Chris de Waard).

Leidse Avondvierdaagse wordt jaarlijks evenement

De avondvierdaagse die afgelopen week werd gelopen, komt voortaan elk jaar terug. In 2013 wordt hij in de eerste week van juni gehouden. Dat zei organisator Jeroen Weijermars gisteravond op de slotavond van het loopspektakel waarbij de veelal jeugdige lopertjes werden binnengehaald met muziek van de Franciscus Band Leiden en heel veel bloemen. Ouders, opa’s en oma’s, buren, vrienden en bekenden waren massaal toegestroomd om de lopers binnen te halen op de Leidse Via Gladiola aan de Cronesteinkade.

Chris de Waard liep op de slotavond een stukje mee en sprak ondertussen met deelnemers en met organisator Jeroen Weijermars, voorzitter van Sporting Trigon. De vereniging die de vierdaagse samen met het Sportbedrijf Leiden organiseert.

Leiden Sport avondvierdaagse


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×