Burgemeester Staatsen van Voorschoten trok fel van leer tegen het besluit van de provincie om de RijnlandRoute door zijn dorp aan te leggen. Hij kreeg bijval van de overige sprekers waaronder zijn collega Hoekema uit Wassenaar, wethouders uit Zoeterwoude en Leidschendam-Voorburg, GroenLinks Tweede Kamerlid Rik Grashoff en vertegenwoordigers van bewonerscommissies. Namens de gemeente Leiden sprak... niemand. (Foto's: Chris de Waard).

Duizenden demonstranten tegen 'Zoeken naar Balans'

Naar schatting ruim 2000 bezorgde inwoners uit Leiden, Voorschoten, Wassenaar, Zoeterwoude en Leidschendam-Voorburg trokken vanmiddag langs het tracé ‘Zoeken naar Balans’ van de RijnlandRoute. De ene groep demonstranten vertrok vanuit de Stevenshof, de andere helft vanuit Voorschoten. Bij Zwembad het Wedde in Voorschoten kwamen de demonstranten samen en werd een grote manifestatie gehouden.

Omwonenden en politici gaven aan alles te zullen doen om de weg tegen te houden. Via beïnvloeding van Provinciale Staten die eind juni een definitief besluit nemen tot een gang naar de rechter. “En”, zo hield GroenLinks Tweede Kamerlid Rik Grashoff de aanwezigen voor: “Op 12 september zijn er verkiezingen. Deze strijd is nog niet gestreden”.

Maandagavond 4 juni om 19.30 uur vindt er in Raadhuis De Paauw in Wassenaar een gezamenlijke bijeenkomst plaats van de gemeenteraden van Leidschendam-Voorburg, Voorschoten, Wassenaar en Zoeterwoude. Ze zullen daar een verklaring ondertekenen waarin een gezamenlijk standpunt wordt ingenomen.

Leiden Regio RijnlandRoute


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×