Uitstel voor keuze lokale omroep

De gemeenten in de Leidse regio en de Bollenstreek kiezen pas op 1 januari 2013 een lokale omroep. Zo’n keuze is nodig omdat de zendmachtiging van de bestaande lokale omroep Holland Centraal in oktober afloopt. Per 22 oktober moet er een nieuwe vergunning voor vijf jaar worden afgegeven door het Commissariaat voor de Media (CvdM) in Hilversum. Voor die machtiging zijn er in elk geval twee partijen in de race: de Stichting Agglomeratieomroep Holland Centraal en de Stichting Lokale Omroep Regio Leiden (Lorelei). Holland Centraal werkt samen met Unity FM, Lorelei met Sleutelstad.

Het CvdM heeft de datum waarop de verlenging ingaat op verzoek van de gemeente Leiden uitgesteld tot 1 januari 2013. De Leidse wethouder Jan-Jaap de Haan zegt die extra tijd nodig te hebben om een goed besluit te kunnen nemen. Ook wil hij overleggen met de andere gemeenten in de regio.

De aanvragen van Holland Centraal en Lorelei richten zich slechts ten dele op hetzelfde gebied. Holland Centraal in de ‘lokale’ streekomroep voor de hele Leidse regio en de Bollenstreek. Een gebied dat loopt van Voorschoten tot Hillegom. Lorelei richt zich nadrukkelijk op een veel kleiner uitzendgebied, namelijk Leiden en de aangrenzende gemeenten Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude. Lorelei wil op die manier zoveel mogelijk nieuws brengen uit de directe omgeving van de luisteraars en kijkers.

Cultuur Leiden Regio Sport RTV Lorelei


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×