Commissariaat voor de Media wijst Sleutelstad aan als omroep voor Leiden

15

Het Commissariaat voor de Media heeft besloten om de stichting Lokale Omroep Regio Leiden (Lorelei) voor de komende vijf jaar aan te wijzen als lokale omroep voor Leiden. Dat betekent dat Sleutelstad het commerciële bestaan inruilt voor een publieke status en ook een televisiekanaal gaat vullen.

Holland Centraal (Unity.NU) wordt aangewezen als omroep voor de gemeenten Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude. Daarmee blijft die omroep actief in deze dorpen, waarvoor het de afgelopen zes jaar ook al was aangewezen.

Het Commissariaat van de Media komt op deze manier tegemoet aan de wensen van de verschillende gemeentes. Voorschoten en Zoeterwoude spraken een jaar geleden een voorkeur uit voor Holland Centraal. Oegstgeest sprak geen voorkeur uit en Leiden adviseerde om Lorelei aan te wijzen.

‘Voldoende grond’
Het Commissariaat volgt normaal gesproken zoveel mogelijk het advies van een gemeente op. “Omdat daar in dit geval mogelijk van werd afgeweken, heeft het Commissariaat op een hoorzitting gehouden”, laat de media-instelling weten. Die hoorzitting vond plaats op 30 oktober j.l. “Hierna was er voldoende grond om alsnog het advies van de gemeente Leiden te volgen en Lorelei voor de komende vijf jaar als lokale omroep aan te wijzen.”

Het besluit is per direct van kracht. Dat betekent dat Sleutelstad het commerciële bestaan binnenkort inruilt voor de status van publieke lokale omroep.

 

Delen

15 reacties

 1. Laurens Beijen op

  Hartelijk gefeliciteerd, mensen van Sleutelstad! Mooi dat de voorkeur van de Leidse gemeenteraad nu gevolgd is.

 2. Gefeliciteerd mensen van Sleutelstad dat het er nu doorheen is. Ik hoopte er allang op.

 3. Radio? Ik dacht dat dat al was uitgefaseerd. Of is dat uitgesteld? Nadat een buis in mijn radio bol was gaan staan (of zoiets, dat is nogal technisch), zodat er slechts geknetter en geruis uit kwam (ik dacht nog een tijdje dat het jazzmuziek was), heb ik het toestel afgedankt en maar geen nieuwe meer gekocht. Ik beluister nu al een tijdje de zender Spotify, op de 4G frequentie. Dat werkt ook goed, maar er speelt wel steeds dezelfde muziek. Is dat beter op de ouderwetse radio?

 4. Ronald de Ligny op

  Waarom 2 zendgemachtigde in deze regio? Versterk elkaar door als één zender door te gaan.

  • Een Leids burger op

   Dat idee is niet nieuw en zou inderdaad beter zijn.
   En nu Sleutelstad de omroep voor Leiden mag zijn is er helemaal geen noodzaak meer voor een fusie, als men dat uberhaupt al zou willen…

 5. René Dentener op

  Gefeliciteerd Chris, lang op moeten wachten maar uiteindelijk toch een klinkend resultaat. Ik ben benieuwd hoe jullie het televisiekanaal gaan (in)vullen. Er is denk ik wel een behoefte, want de verslaggeving van Omroep West over onderwerpen die Leiden aangaan is op z’n zachtst gesproken magertjes.

Je bent nu offline