Commissariaat voor de Media wijst Sleutelstad aan als omroep voor Leiden

Het Commissariaat voor de Media heeft besloten om de stichting Lokale Omroep Regio Leiden (Lorelei) voor de komende vijf jaar aan te wijzen als lokale omroep voor Leiden. Dat betekent dat Sleutelstad het commerciële bestaan inruilt voor een publieke status en ook een televisiekanaal gaat vullen.

Holland Centraal (Unity.NU) wordt aangewezen als omroep voor de gemeenten Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude. Daarmee blijft die omroep actief in deze dorpen, waarvoor het de afgelopen zes jaar ook al was aangewezen.

Het Commissariaat van de Media komt op deze manier tegemoet aan de wensen van de verschillende gemeentes. Voorschoten en Zoeterwoude spraken een jaar geleden een voorkeur uit voor Holland Centraal. Oegstgeest sprak geen voorkeur uit en Leiden adviseerde om Lorelei aan te wijzen.

‘Voldoende grond’
Het Commissariaat volgt normaal gesproken zoveel mogelijk het advies van een gemeente op. “Omdat daar in dit geval mogelijk van werd afgeweken, heeft het Commissariaat op een hoorzitting gehouden”, laat de media-instelling weten. Die hoorzitting vond plaats op 30 oktober j.l. “Hierna was er voldoende grond om alsnog het advies van de gemeente Leiden te volgen en Lorelei voor de komende vijf jaar als lokale omroep aan te wijzen.”

Het besluit is per direct van kracht. Dat betekent dat Sleutelstad het commerciële bestaan binnenkort inruilt voor de status van publieke lokale omroep.

 

Leiden Leiderdorp Oegstgeest Politiek Voorschoten Zoeterwoude RTV Lorelei


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×