Voorschoten is blij. Zo blij dat het dorp voor een avond werd omgedoopt tot Boorschoten. (Foto: Chris de Waard).

Voorschoten stemt in met extra miljoenen voor boortunnel

Een ruime meerderheid van de gemeenteraad in Voorschoten is afgelopen avond akkoord gegaan met een extra bijdrage van negen miljoen euro aan de RijnlandRoute. Daarmee is zekergesteld dat het dorp niet in twee delen wordt gesplitst door de nieuwe snelweg tussen de A4 en de A44. Die wordt nu namelijk niet aangelegd in een tunnelbak, maar in een geboorde tunnel die helemaal onder Voorschoten doorloopt. Er hoeven daardoor geen woningen of bedrijven te worden gesloopt. Alleen GroenLinks in Voorschoten blijft tegen de aanleg van de weg in welke vorm dan ook en stemde tegen.

In de Gouden Leeuw in Voorschoten werd maandagavond een extra raadsvergadering gehouden waarin de gemeenteraad van Voorschoten instemde met een extra bijdrage van negen miljoen voor een boortunnel onder het dorp. Aansluitend vond er een informatiebijeenkomst plaats voor de inwoners. Burgemeester Staatsen en wethouder Blommers spraken de zaal toe. Vervolgens was er volop gelegenheid voor het stellen van vragen.

Met een tunnel onder het dorp door was ook een woordgrapje geboren. Voorschoten werd voor even omgedoopt in Boorschoten.

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude RijnlandRoute


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×