Het woonwagenkamp aan het Trekvaartplein wordt de komende jaren helemaal opnieuw ingericht.

Gemeente weer op ramkoers met Trekvaartplein

Vandaag verloopt de deadline voor potentiële kopers van een woonwagenplaats op het Trekvaartplein. Tekenen ze geen koopovereenkomst met de gemeente, dan trekt de gemeente het aanbod in om een standplaats te kopen. De bewoners kunnen dan alleen nog gaan huren. Als de bewoners niet op tijd op zo’n huuraanbod ingaan, stapt de gemeente naar de rechter om ontruiming af te dwingen. Voor deze bewoners komt er dan na herinrichting van het woonwagenkamp geen plek meer beschikbaar. De Kopersvereniging Trekvaartplein is woedend. Ze weigeren vooralsnog om ‘onder dwang’ te tekenen. Volgens woordvoerder John Roest weten de kopers zich verzekerd van de steun van de Vereniging Eigen Huis. Die zou adviseren om het contract niet te tekenen, omdat het vol onduidelijkheden staat.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/67679796″ params=”show_artwork=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

In de studio spraken vertegenwoordigers van de Kopersvereniging Trekvaartplein en SP-fractievoorzitter Antoine Theeuwen over de meest recente problemen tussen kamp en gemeente. Komende week reageert ook burgemeester Lenferink bij Sleutelstad op de nieuwste ontwikkelingen.

De gemeente staat lijnrecht tegenover de bewoners van het Trekvaartplein. Burgemeester Lenferink laat weten niet langer te accepteren dat de herinrichting van het woonwagenkamp vertraging oploopt en geeft aan dat al in februari afspraken zijn gemaakt met de kopersvereniging. “Er zijn bovendien overeenkomsten met veel partners zoals Portaal, de Sleutels en een aannemer en niet te vergeten de overeenkomsten met meer dan 50 bewoners van het Trekvaartplein. Mijn geduld is op,” aldus de burgemeester.

Trekvaartplein-bewoner Wim van Esch maakte een liedje over het woonwagenkamp zoals het was.

Gisteren heeft de gemeente opnieuw overleg gevoerd met vertegenwoordigers van het Trekvaartplein. Volgens Antoine Theeuwen, fractievoorzitter van de SP in Leiden, verliepen die gesprekken op zich in goede sfeer. Zijn partij maakt zich al jaren sterk voor de bewoners van het Trekvaartplein en hij was als waarnemer bij de gesprekken aanwezig. Volgens Theeuwen heeft de gemeente erkend dat in de contracten nog niet alles klopt. Zo zou onder meer de termijn die kopers krijgen om naar hun nieuwe standplaats te verhuizen te krap zijn. Omdat de contracten nog op enkele punten worden aangepast, gaat hij er vanuit dat de deadline wordt verlengd. Dat is volgens Theeuwen ook in het belang van de gemeente. Door alle perikelen zijn inmiddels 10 van de 30 kopers afgevallen. Die maken nu aanspraak op een huurwagen. “Daar zit een onrendabele top op van 80.000 euro per stuk”, aldus Theeuwen die hoopt dat uitstel en normalisering van de verhoudingen ertoe zal leiden dat afgevallen kopers weer aan boord komen.

Vanavond staat het Trekvaartplein op de agenda van de gemeenteraadscommissie Ruimte en Regio. Daar zullen de bewoners van het Trekvaartplein de raadsleden informeren.

Leiden Trekvaartplein


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×